fbpx

2022 metais startuoja priešmokyklinė klasė Vilniuje ir Kaune

informuojame, kad nuo 2022 rugsėjo 1-osios startuoja ankstyvojo ugdymo mokyklos Eureka priešmokyklinė klasė Vilniuje ir Kaune.

Ankstyvojo ugdymo mokyklos Eureka priešmokyklinės klasės mokiniai mokysis pagal unikalią Eurekos metodiką – atradimais grįstą ugdymą, taikant harmoningo ugdymo koncepciją. Priešmokyklinukai atras ir vieną naujovę – mąstymo įpročių formavimą, kurio dėka mokiniai įsitrauks į labiau kūrybiškus ir mintis stimuliuojančius procesus. Pažadame – netruks įdomių, kūrybiškų veiklų, kurių metu lavinsime akademinius ir socialinius įgūdžius. Taip pat vienas iš mūsų tikslų – pasiekti, kad kiekvienas vaikas būtų laimingas ir puikiai jaustųsi“, – programą pristato ankstyvojo ugdymo mokylos Eureka vadovė Birutė Mačiulienė.

Ankstyvojo ugdymo mokyloje „Eureka“ tėvai gali rinktis, ar į parengiamąją klasę leisti 5, ar – 6 metų vaiką. Jeigu tėveliams sunku apsispręsti – esame pasirengę padėti. Mokyklos psichologas ir priešmokyklinės klasės mokytojas atidžiai įvertins Jūsų vaiko akademines žinias, socialinius bei savarankiškumo įgūdžius bei pateiks rekomendacijas.

„Priešmokyklinio amžiaus vaikai išgyvena sudėtingą raidos laikotarpį, kuris lemia jo tolesnę ugdymosi sėkmę. 5-6 gyvenimo metais prasideda naujas vaiko gyvenimo etapas – pasiruošimas mokyklai. Būtent šiuo laikotarpiu intensyviai formuojasi vaiko asmenybės bruožai. Atsiranda siekis draugauti, pamažu išmokstama valdyti savo emocijas, bendrauti. Mažieji atradėjai jau geba riboti savo norus bei kelti tam tikrus tikslus, nugalėti kliūtis, kurios trukdo jų siekti. Visapusiškai ugdanti Eurekos priešmokyklinio ugdymo programa bei profesionali mokytojų komanda, padės priešmokyklinio ugdymo laiptelį įveikti įdomiai ir sklandžiai.“ – praneša ankstyvojo ugdymo mokyklos Eureka ugdymo vadovė Rūta Kuodienė.

Priešmokyklinio ugdymo išskirtinumai Eurekoje:

  • Atradimais grįstas ugdymas, taikant harmoningo ugdymo koncepciją;
  • Mąstymo įpročių lavinimas;
  • Mokymasis per tyrinėjimą (mokiniai naudosis trijomis mobiliosiomis laboratorijomis);
  • Infrastruktūra, kuri orientuota į ugdymą per žaidimus (žaislai ir lavinamosios priemonės klasėse).
  • Mokykla be sienų – svarbus ugdymo prioritetas. Dėl strategiškai patogių Eurekos lokacijų ugdymo turinys perteikiamas ir įdomių kontekstinių išvykų metu, kuomet mokyklos erdves iškeisime į teatro kėdę, muziejų ar parką.
  • Didelis dėmesys anglų kalbos lavinimui: dvikalbis ugdymas taikant panardinimo metodiką kiekvieną dieną.
  • Lietuvių, anglų kalbos, matematikos, pasaulio pažinimo pamokos bei chemijos ir fizikos pradmenys, fizinis lavinimas ir menai organizuojami integruotai harmoningo ugdymo metu, t.y. neskaidant į atskirus mokomuosius dalykus.
  • Didelis dėmesys skiriamas skaitymo kompetencijos lavinimui taikant skirtingas skaitymo strategijas. Susidomėti ir pamilti knygas bei skaitymą padeda naujausios ir įdomiausios Eurekos partnerių – leidyklos „Nieko rimto“ bibliotekos knygos. Biblioteka nuolat papildoma naujomis knygelėmis.
  • Šiuolaikiška ugdymosi infrastruktūra: Eurekos priešmokyklinukai naudosis ergonomiškais įmonės VS Vereinigte Spezialmöbelfabriken GmbH & Co gaminamais baldais. Tai įmonė Vokietijoje, kurianti pažangiausius mokyklos baldų sprendimus, kuriuos diegia šiuolaikiškose mokyklos visame pasaulyje.
  • Modernios klasės su išmaniosiomis technologijomis, uždaras ir mažo vaiko poreikiams pritaikytas kiemas – dar labiau praturtins ugdymosi procesą.
  • Vaikai ugdomi be streso, per žaidimą, tačiau tuo pat metu intensyviai ir tikslingai, todėl jiems lengva adaptuotis prie disciplinos pradėjus tolesnį ugdymo procesą pradinėje mokykloje.

Kviečiame pasimatyti atvirų durų dienoje, kurioje išsamiai aptarsime mokinių priėmimą į priešmokyklinę klasę 2022/2023 metams. Čia galėsite susipažinti su harmoningo ugdymo koncepcija, atradimais grįstu dvikalbiu ugdymu, jo tikslais bei mokymosi aplinka. Taip pat atsakysime į visus Jums rūpimus klausimus:

  • Renginio data: Lapkričio 24 d.
  • Renginio laikas: 16 val.
  • Renginiovieta – ZOOM platforma.
  • Dalyviams bus atsiųsta nuoroda į susitikimo kambarį, todėl prašome registruotis: https://forms.gle/o6W5tiuok3PM8s6dA